Minden, ami Telekom

Kíváncsi a hazai és nemzetközi távközlési piac friss híreire? Szeretné tudni melyek az aktuális tendenciák? Tájékozódna a telekommunikációs szektorral kapcsolatos elemzésekről?

Tartson velünk!

Meddőséget okozhat a mobil a férfiaknál

2016-02-05
A mobiltelefonok sugárzása károsíthatja a férfiak nemzőképességét – írja az MTI. Aki naponta egy óránál többet beszél a készüléken, annak kétszer nagyobb eséllyel csökken a terméketlenség szintjére a spermaszáma. Az összefüggést a haifai Carmel egészségügyi központ és a haifai Műszaki Egyetem kutatói vizsgálták, eredményeiket a Reproductive BioMedicine online szaklapban tették közzé.

A nagy Netflix-csapda

2016-01-29
Január elején meglepetésszerűen bejelentette a Netflix, hogy további 130 országban, így már hazánkban is elérhetővé válik a szolgáltatása. A cég terjeszkedése azonban a nézők mellett láthatóan az európai (média)szabályozást is felkészületlenül érte. Az Explico elemzőcsapatával utánajártunk a lehetséges hatásoknak és változásoknak.

Bekeményít a VPN-ezőkkel szemben a Netflix

2016-01-22
A streaming szolgáltató az eddiginél sokkal határozottabban fog fellépni a régiókorlátozást megkerülőkkel szemben. Kegyetlen szankciók nem lesznek, csupán a VPN-es elérés nem fog működni.

Áprilissal megszűnik a Távszámla

2016-01-15
A Távszámla megszűnése miatt a Magyar Telekom Távszámla sem üzemel tovább április nyolcadikától, a Díjnetre költöztetik azokat a felhasználókat, akik nyilatkoznak ezirányú igényükről a következő három hónapban. A Távszámlán jelenleg elérhető szolgáltatók (E.ON, Tigáz és DRV) számlakezelése is megszűnik. Ezen szolgáltatók külön tájékoztatást küldenek az érintett ügyfeleknek a számláik további kezeléséről.

Mától elérhető a Netflix Magyarországon

2016-01-08
Különösebb előzetes felhajtás nélkül rajtolt el (szinte) globálisan, így Magyarországon is a Netflix. Az egy hónapig ingyenesen igénybe vehető szolgáltatás immár 130 országban érhető el, Kínában nem.

Új jogdíj miatt fájhat a feje a tévéseknek

2016-01-01
Új jogdíj tűnhet fel hamarosan a magyar televíziós műsortererjesztési piacon, a DIGITALFILM Egyesület a kábelszolgáltatóktól szedne be díjat, melynek összesített mértéke becslések szerint éves szinten elérheti a tízmilliárd forintot is.

Picit halad az uniós szerzői jogok újraszabályozása

2015-12-25
Újraszabályozza és a digitális világhoz szabja a szerzői jogokat az Európai Bizottság most bemutatott új tervezete - ígérte az uniós "kormány". Ehhez képest a bemutatott új tervezet viszonylag szerény előrelépéseket hozott.

Sorozatos büntetések az állami mobilhálózat kiépítése kapcsán

2015-12-18
Sorozatosak a 450 MHz-es, állami tulajdonú mobilhálózat kiépítésével kapcsolatos problémák. Bár a szolgáltató, az MVM Net Zrt. optimistán nyilatkozik a folyamatról, a hatóság immár harmadszorra bünteti a céget tízmilliós összegekre, amiért nem felelt meg a szerződésben foglaltaknak.

Pénzért segítene a nyomravezetésben a Telenor

2015-12-11
Elképesztő mennyiségű adatlekérés érkezik évente a mobilszolgáltatókhoz a hatóságok irányából különböző nyomozati események kapcsán, melyet a szolgáltatók a hatályos törvényeknek megfelelően többnyire át is adnak a szerveknek. Ez ugyanakkor komoly erőforrásokat vesz igénybe, és olykor indokolatlanul sok információra éhesek a hatóságok - vélik a Telenornál.

Jövőre új esélyt kaphat a hibrid televízió

2015-12-04
Lassan de biztosan zajlik a Hybrid Broadcast Broadband TV technológia európai térhódítása, ám bizonyos országokban a rendszer minden előnye dacára továbbra sem dőlt el az újdonság sorsa. Itthon a jövő év lehet a vízválasztó, több szempontból is.
Kiemelt szolgáltatások
Akciós ajánlataink