Minden, ami Telekom

Kíváncsi a hazai és nemzetközi távközlési piac friss híreire? Szeretné tudni melyek az aktuális tendenciák? Tájékozódna a telekommunikációs szektorral kapcsolatos elemzésekről?

Tartson velünk!

Az MVM NET az első BIX-viszonteladó

2016-04-22
Új üzleti modellben is csatlakozhatnak a BIX-hez azok az internetszolgáltatók, amelyek nem rendelkeznek budapesti jelenléttel. A külföldi és vidéki cégek számára viszonteladókon keresztül juthat el a szolgáltatás, az első két reseller már meg is van.

Indulhat az új frekvenciaárverés

2016-04-15
Összesen 360 MHz-nyi új, vezeték nélküli szélessávú szolgáltatásokhoz használható spektrum kerülhet licit alá május elején a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság árverésén. Az aukció kimenetele most nem hozhat olyan drámai változásokat, mint a 2014-es frekvenciapályázat.

Vezetékes gyorsjelentés: februárban a teljes piacra vonatkozó hangcsatornák becsült értéke 3,106 millió volt

2016-04-08
Az NMHH gyorsjelentése a három inkumbens szolgáltató, valamint a vezető alternatív szolgáltatók (jellemzően a legnagyobb kábeltelevíziós társaságok) önkéntes adatközlésére épül.

Ennyivel fizetünk többet májustól a mobilozásért az EU-ban

2016-04-01
Egy hónap múlva ismét olcsóbb lesz a külföldi mobilhasználat az Európai Unió tagországain belül, de ezúttal a korábban alkalmazott, fix hatósági tarifák helyett felárat kell majd fizetniük az előfizetőknek a hanghívásért, SMS-ért és adatszolgáltatásért külföldön. Most már az is tudható, mennyit.

5G demóversenyt hirdet az Ericsson Magyarország

2016-03-25
A Gondolkodj 5G-ben! verseny olyan alkalmazásokat keres, amik a ma hálózatán még nem megfelelően működnek, vagyis a jövő hálózati és felhőmegoldásaira fókuszálnak.

Digitális Paradicsom lesz Magyarország

2016-03-18
A Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Program pályázatának nyertesei 2016 második félévében 139 járásban kezdhetik meg a fejlesztéseket.

Megszűnik a Tesco Mobile

2016-03-11
Április 16-án megszünteti a mobiltelefon-szolgáltatást a Tesco Mobile, így végleg lehúzza a rolót az egyik legnagyobb reményekkel indult virtuális mobilszolgáltató. Az ügyfelek a Vodafone-hoz kerülnek, de ez már csak szerződésjogi procedúra, hiszen a Tesco Mobile mögül a névadó már tavaly kivonult.

Megszűnik az Austriasat magyarországi szolgáltatása

2016-03-04
Április végén megszűnik az egyik, magyar piacon működő műholdas tévé- és rádiószolgáltató, az M7 csoport tulajdonában lévő AustriaSat Magyarország. A cég egy eleve csökkenő méretű piacra lépett be, ahol végül szinte csak akvizíciók árán tudott ügyfélhez jutni.

Másfél év múlva eldől, hogyan bővülhet a vidéki mobilnet

2016-02-26
Az Európai Bizottság tegnap letette az asztalra azt a javaslatot, mely meghatározza, hogy az uniós tagállamokban mikor és milyen feltételek mentén kell a mobilszolgáltatók rendelkezésére bocsátani a második digitális hozadék sávot. Nincs sok idő a koordinációra, de ha nagyon nem haladunk, akkor Magyarország ismét derogációt kérhet.

Szeptemberben újabb tízezerrel nőtt a vezetékes szélessávú internet-előfizetések száma

2016-02-12
Az NMHH gyorsjelentése a három inkumbens szolgáltató, valamint a vezető alternatív szolgáltatók (jellemzően a legnagyobb kábeltelevíziós társaságok) önkéntes adatközlésére épül.
Kiemelt szolgáltatások
Akciós ajánlataink