Minden, ami Telekom

Kíváncsi a hazai és nemzetközi távközlési piac friss híreire? Szeretné tudni melyek az aktuális tendenciák? Tájékozódna a telekommunikációs szektorral kapcsolatos elemzésekről?

Tartson velünk!

Az értékesítést készítheti elő az Invitel feldarabolása?

2016-07-01
Július elsejétől új vállalati struktúrában működik tovább az Invitel, mely a továbbiakban három cégbe szervezve végzi tevékenységét. A menedzsment és a tulajdonosi háttér változatlan marad, de szinte biztos, hogy a lépés a cég könnyebb értékesítését készíti elő.

Fordul a kocka a mobilos szabadalmi perekben?

2016-06-24
A kínai cégek általában szabadalomsértői szerepben vannak, a Huawei most fordít ezen, és pert indít a Samsung ellen.

Mindenki segít a terror-propaganda felszámolásában

2016-06-17
Sokkal több erőforrást fordítanak a nagyobb online cégek a közösségi tartalom szűrésére - az új önkéntes vállalás értelmében minden bejelentést 24 órán belül ki fognak vizsgálni, a törvénytelen tartalmakat pedig törölni fogják. Az EU-s kezdeményezés az ISIS-féle internetes propaganda visszaszorítását célozza.

Gyenge eredmény a hatóság frekvenciaárverésén

2016-06-10
Bár a hírközlési ügyekben illetékes Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság elégedett az eredménnyel, minden szempontból sikerülhetett volna jobban a 3400-3800 MHz-es frekvenciasáv szabad, illetve felszabaduló blokkjaira tavasszal kiírt frekvenciaárverés. Nyert a Vodafone és a DIGI, de kérdéses, hogy ez mekkora piacélénkítést eredményez.

Millió kilométert levezettek a mobilozókért

2016-06-03
A mobilszolgáltatók állítólag mindent megtesznek azért, hogy országszerte jó legyen a lefedettség, hiszen ezzel a feltétellel vehettek új frekvenciákat az államtól.

2020-ra a csapból is internet folyhat

2016-05-27
Négy éven belül újabb, jelentős mennyiségű spektrumhoz juthatnak a mobilszolgáltatók, mellyel tovább növelhetik a mobiladat-hálózat kapacitását és lefedettségét. Eközben az értékesítő hatóság további lépéseket tesz annak érdekében, hogy a korábbinál tervezhetőbb működési környezetet biztosítson az iparág számára.

Amerikában már vizsgálódnak az elmaradó androidos frissítések után

2016-05-20
A felhasználókat és az infrastruktúrát is veszélynek teheti ki a gyakorlat, az amerikai Szövetségi Kereskedelmi Bizottság és a Szövetségi Hírközlési Bizottság falhoz állította a gyártókat és a mobilszolgáltatókat.

Az alaki nyilvántartásba vett jelentkezők köre a 3400–3800 MHz-es sáv árverési eljárásában

2016-05-13
Két jelentkezőt vett nyilvántartásba a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság Hivatala a 3400–3800 MHz frekvenciasávban elnyerhető frekvenciahasználati jogosultságok megszerzését célzó árverési eljárásban.

Célegyenesben a roamingdíjak eltörlése

2016-05-06
Megint vágott a barangolási költségeken az EU, melyek jövő nyáron szűnnek meg teljesen. Hosszú út végéhez közeledünk.

Illegális lehet a hirdetésblokkolók szűrése

2016-04-29
A lapok és olvasók közötti fegyverkezési versenyben nagyot nyerhetnek az olvasók, ha az uniós ePrivacy (hírközlési adatvédelmi irányelv) kitételei érvényesülnek.
Kiemelt szolgáltatások
Akciós ajánlataink