Elkészült a Google új tenger alatti kábele

A legmodernebb technológiákat használták fel a Faster minden egyes elemében.

Az IT café 2014-ben számolt be arról, hogy egy főként távközlési cégekből álló konzorcium újabb kábelt fektet le a Csendes-óceánon, mely az Egyesült Államok nyugati-parti nagyvárosait és Ázsiát köti össze. A 300 millió dollárba kerülő új kábel végpontjai az USA-ban San Francisco, Los Angeles, Portland, Oregon és Seattle, Japánban pedig Csikura és Sima. Ez utóbbiakat összekötik már meglévő rendszerekkel, hogy tovább javítsák a régióban az internet minőségét.

A vonalat „Fasternek” nevezték el, a konzorciumban a Google és NEC mellett a China Mobile International, a China Telecom Global, a Global Transit, a KDDI, valamint a SingTel vesz részt. A kábel szinte napra pontosan egy éve, 2015 júniusában érte el a japán partokat.

A konzorcium tegnap jelentette be, hogy a 9000 kilométeres Faster (teljes nevén: FASTER Cable System) elkészült, ma már üzembe is helyezik. Az építők közölték, hogy a Faster az első csendes-óceáni kábel, mely támogatja a különlegesen gyors adatátvitelt biztosító digitális koherens adatátviteli technológiát. Ez, illetve egyéb új fejlett technológiák alkalmazása teszi lehetővé, hogy a hat pár optikai szálat tartalmazó kábel kezdeti kapacitása 60 terabit/másodperc legyen.

(forrás: itcafe.hu)

Kiemelt szolgáltatások
Akciós ajánlataink